Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Flere og flere kvinder og mænd – og børn i virkeligheden også – begynder at få store konti på Instagram. De begynder at få så tilpas mange følgere, at det bliver sjovt for diverse virksomheder at sende disse folk produkter, som de herefter kan anmelde og beskrive på deres konto. Det er også sådanne personer, man kalder for influencers. Disse mindre konti er dog micro influencers, hvilket egentlig dækker over, at de ikke har så mange følgere, som nogle af de store danske og internationale personer. Tager man Mascha Vang som et eksempel, er hun en stor influencer i Danmark, hvor personer med et par eller flere tusind følgere er micro influencers. Så er der lidt et sammenligningsgrundlag.

Men det er ikke lutter glade dage, hvis man har en Instagram konto, og man modtager alverdens forskellige produkter. Hvis man ikke gør det ordentligt, kan det ende grueligt galt. For lidt tid siden var der en sag, hvor danske influencere blev beskyldt for falsk reklame og fik bøder, da en advokat mf. vurderede, at de havde brudt loven. Hvis man ikke husker at skrive reklame på et produkt, man har modtaget med henblik på en anmeldelse eller promovering, kan man altså blive meldt til politiet, hvor en advokat vil vurdere, om man så rent faktisk har gjort noget forkert.

Et gammelt ordsprog siger, at hvis man er i tvivl om, hvorvidt man har gjort noget forkert, er man ikke i tvivl. Hvis du er usikker på, hvorvidt det, du har gang i, er forkert, så er det ganske givet ikke helt godt. Er man i tvivl om, hvorvidt man har lyst til at modtage gratis produkter for et billede eller to, hvor man skal gøre alt det, loven påskriver, så overvej det lige igen. Men ellers rådfør dig med en dygtig advokat, som har ekspertise inden for området.