Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det har i lang tid været moderne at indrette sit hjem i en retro stil. Ordet ”retro” giver associationer til fortiden og en retro indretningsstil implementerer nemlig møbler og andre artikler med et gammeldags look i boligen. Hvis du gerne vil give din bolig et skud retro indretning, kan du lade dig inspirere her.

Miks gammelt og nyt

Hvis du ønsker, at dit hjem skal have et mere retro look, kræver det ikke det helt store. Du behøver nemlig ikke udskifte alt, men kan derimod med fordel mikse møbler i gamle og nye stilarter. De retro, antikke møbler bryder godt med de mere stilrene, moderne nordiske af slagsen. Herunder er to eksempler på, hvordan du nemt og hurtigt kan tilføje en retro vibe til hjemmet.

Retro belysning

Du kan nemt tilføje et retro touch til hjemmet med retro lyskilder. Det er populært at lave sin egen lampe med en glødepære. Det kræver ikke meget – faktisk skal du bare finde den rette pære og en stofledning med fatning. Både glødepærer og stofledninger fås i mange forskellige modeller og farver, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke retro lampe, som ikke findes magen til. Alternativt kan du investere i en cool gulvlampe, som du kan sætte ved siden af lænestolen i stuen.

Sæt kulør på hverdagen

Et andet godt tip er at skabe en retro stil med farver. Du behøver ikke overdynge dit hjem med farver, men en enkelt eller to gennemgående farver kan gøre en verden til forskel. I den retro indretningsstil er farver som dæmpet rød, karrygul, flaskegrøn og petroleumsblå populære, og du kan med puder, møbler, lysestager og andre ting i disse farver gøre dit hjem mere personligt. Pas dog på med ikke at blande alt for mange farver. Det kan nemlig hurtigt få dit hjem til at virke rodet.