Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er godt inde i foråret, og det begynder at blive varmere i vejret. Dette betyder at folk begynder at ligge de tykke vinterjakker på hylden og i stedet bevæger sig ud i solskinnet i lidt tyndere lag tøj. En anden måde man også kan se, at det er tid til forår, det er de mange løbere som begynder at teste de blege vinterben i de lidt varmere temperaturer. Men når man har holdt pause fra løberiet hele vinteren igennem, så er det vigtigt at tage sine forholdsregler, inden man bare kaster sig ud i det igen.

Det kan nemlig være hårdt for kroppen, hvis man bare fortsætter, hvor man sluttede sidste efterår. Efter den lange pause er man nu ude af form, og det er ikke kun ens lungekapacitet som ikke er, hvad den har været, men ens muskler, led og knogler er heller ikke hvad de har været. Man skal derfor passe på i opstarten.

Start langsomt ud

Det kan måske godt være, at man uden problemer kunne løbe 7 km på en halv time for 4 måneder siden, og selvom ens krop føles helt frisk, når man skal ud på sommerens første løbetur, men det kan være risikabelt at give den lige så meget gas som før vinteren. I stedet bør man starte stille og roligt ud den første måneds tid, så man ikke får sig en overanstrengelsesskade efter den første uge. Dette vil blot gøre, at man kommer til at vente endnu længere, inden man kan komme rigtigt i gang igen.

Benyt knæbind og løbesokker

Når man løber, så gælder det meget om stabilitet, for hvis man ikke er stabil når man løber, så risikere man, at man både ødelægger ens knæ og ankler. Dette er især en risiko, hvis man løber i terræn, hvor man kommer ud for et ujævnt underlag, hvor der er større chance for, at man får et vrid i sin ankel eller sit knæ. Man bliver langsomt mere stabil jo mere, man løber men i starten, er det smart at benytte knæbind og løbesokker til at stabilisere ens knæ og ankler.

Køb de rigtige løbesko

I forlængelse af vigtigheden af stabilitet, så er det enormt relevant at vælge de rigtige løbesko. Når det kommer til at vælge løbesko, så er det meget individuelt, hvad man vælger. Fælles for alle er det dog vigtigt, at man vælger en sko som støtte ens fod, så man ikke vrikker om for let.