Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I løbet af de seneste år er madrasser, dyner og puder med kapok blevet meget populære. Kapok er et fantastisk materiale til både små børn og voksne, og her kan du læse mere om, hvad kapok egentligt er, og hvorfor du bør overveje at investere i kapok til børne- og soveværelset.

Hvad er Kapok?

Kapok er naturfibre af frøhår i kapsler, som vokser på kæmpestore træer i regnskovene i Asien og Sydamerika. Fibrene er meget lettere, faktisk cirka otte gange lettere end bomuld, og derfor føles kapok let og silkeagtigt. Gennem tiden har materialet haft forskellige funktioner, og i dag bruges det især i madrasser, dyner og puder.

Derfor er kapok så populært

Der er flere grunde til at kapok er blevet in og nu er fast inventar i mange sove- og børneværelser verden over. For det første er kapok fuldstændigt økologisk og fri for både tilsætningsstoffer og potentielt skadelige kemikalier. For det andet er det ikke muligt for bakterier og støvmider at trives i kapok, hvorfor det er et yderst astma- og allergivenligt materiale. Kapokprodukter består desuden af lette, selvrensende og hule fibre, hvorfor de føles luftige og har en holdbarhed på mange år. Sidst, men ikke mindst, støtter man ved køb af kapokprodukter en bæredygtig produktion, da fibrene kan høstes igen og igen uden at fælde træer i regnskoven.

Perfekt til sommervarmen

Som en ekstra bonus gør sammensætningen af kapokmadrasser, -dyner og -puder, at de er temperaturregulerende, hvilket betyder, at de året rundt holder en stabil temperatur – også her i sommervarmen. Dermed kan både dig og dit barn sove godt i de lune sommernætter, der er på programmet lige nu.

Der er altså mange fordele ved at vælge en madras, dyne eller pude lavet af kapok, så mon ikke det fortsætter med at være populært mange år endnu.