Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen. Her hviler vi os og samler energi til en ny dag. Derfor er det ikke lige meget, hvordan du indretter dit soveværelse – rummet skal give dig en følelse af ro og balance. Her kan du få inspiration til, hvordan du indretter et soveværelse med en afslappende atmosfære.

Gør sengen indbydende

Sengen er uden tvivl hovedværket i soveværelset, og den har derfor stor betydning for rummets samlede udtryk. Den skal gøres indbydende, så du får lyst til at ligge i den. Det er en god ide at holde sengen stilren, da den hurtigt kan virke rodet, hvis der sker for meget. Hvis du har en kontinentalseng, kan du med fordel vælge et kuvertlagen, så hele sengen ikke skal dækkes af et lagen. Du kan finde kuvertlagner i god kvalitet på denne hjemmeside. Sæt prikken over i’et med et flot sengelinned, og pynt den ikke med mere, end du orker at lægge af og på hver dag.

Ud med det overflødige

Der er ikke noget mindre indbydende end et soveværelse, der mest af alt fungerer som et opbevaringsrum. Fjern overflødige ting fra rummet, og opbevar dem et andet sted. Du vil blive overrasket over, hvor meget luft og ro det skaber i rummet. Sørg for at alle ting har en fast plads, så de ikke ender med at ligge og flyde rundt omkring.

Skru op for hyggen

Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig gøre rummet personligt og hyggeligt. Omgiv dig selv med ting, der får dig til at slappe af og føle dig godt tilpas. Det kan være et lys med en beroligende duft, et par grønne planter eller en lyskæde i loftet. Hvis det kniber lidt med pladsen, kan du udnytte væggene ved at hænge plakater i flotte farver op – det skaber både dybde og god energi i rummet.