Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Firmafester kan forekomme i mange forskellige udgaver. Nogle virksomheder vælger at afholde en årlig julefrokost, mens andre virksomheder foretrækker at afholde en god sommerfest, inden medarbejderne går på sommerferie. Selvom en firmafest foregår uden for arbejdstiden, er det alligevel vigtigt at tænke over sin påklædning, inden man tager af sted. Selvom festen foregår i friere rammer, er det vigtigt at fortsat fremstå præsentabel over for sine kolleger, og ikke mindst over for sin chef. Hvis du kommer og er for udfordrende klædt, kan det sende nogle forkerte signaler til kollegerne, som kan give et forkert udtryk, og som i sidste ende kan føre til en dårlig stemning blandt medarbejderne.

Hvad kan mændene tage på til firmafesten?

Som mand er det et sikkert hit at klæde sig stilfuldt på, da denne type påklædning kan fungere til alle slags arrangementer. Den klassiske påklædning for mænd til firmafesten er et jakkesæt, en flot skjorte og et slips. Hvis du ikke ønsker at klæde dig helt så formelt, kan du udskifte jakkesættet med et par pæne jeans, og kombinere dem med en flot skjorte. Hvis firmafesten afholdes på en varm sommerdag, kan du godt tage et par knælange shorts på med en skjorte til, eller et par jeans med en kortærmet polo til. Hvis du påklæder dig i noget af dette, er du garanteret at se professionel og anstændig ud, også selvom festen foregår i et uformelt miljø.

Hvad kan kvinderne tage på til firmafesten?

Som kvinde er det ligeledes vigtigt at påklæde sig passende og ikke for udfordrende. Selvom det kan virke fristende at hoppe i nissekostumet til årets firmajulefrokost, er det simpelthen ikke et passende outfit at have på til en firmafest, og derfor bør du lade kostumet blive i skabet til en anden lejlighed. Et sikkert tøjvalg til firmafesten er en pæn kjole, som ikke er for kort eller for nedringet. Du kan også tage en pæn nederdel på, som du kan kombinere med en fin bluse eller top. Bukser eller jeans kan hurtigt komme til at virke for uformelt til denne type arrangement, med mindre du kombinerer dem med et par høje hæle og en pæn bluse. Med hensyn til tøjets farver, er der ingen grænser for, hvilke farver du kan iklæde dig. Til julefrokosten kan du med fordel tage en rød kjole på, mens sommerfesten giver anledning til at hoppe i en sød hvid eller lyseblå kjole. Hvis du sørger for at påklæde dig efter disse retningslinjer, er du garanteret at se flot og anstændig ud til firmafesten.