Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du skal male dit hjem, er der mange muligheder – i hvert fald når det kommer til valg af farver. Du kan enten vælge at hyre en professionel maler, som kan hjælpe dig med at vælge farver, eller du kan gøre det hele selv. Det er ikke kompliceret at male, men det tager tid, og du skal gøre en indsats, hvis du vil sikre dig, at det bliver så godt som muligt.

Vælger du af en maler, kan du få hjælp til at vælge farveprøver og samtidig få gode råd omkring, hvordan du vælger den helt rigtige farve. Du kan finde en dygtig maler her. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du selv skal male eller ej, kan du med fordel læse med herunder, hvor du får gode råd og tips til at vælge den rigtige farve.

Hvordan spiller boligen sammen med farverne?

Den bolig, du bor i, skal gerne give dig en fornemmelse af, hvilke farver du skal vælge. Det samme gør sig gældende for overfladerne, som du ligeledes kan ændre på. Træd et skridt tilbage og se på din bolig – hvilke farver passer ind i dit hjem?

Hvis du har et lille, men moderne hjem, kan du med fordel bringe nogle friske farver i spil. Vælg en lys farvepallette, da det får rummet til at se større ud, end hvis du vælger mørke nuancer.

Har du en større bolig, kan du med fordel vælge nogle farver, som er mere mørke i det. Det gør ikke noget, hvis alle rummene ikke er lyse, da boligen sagtens kan bære det. Du skal blot tænke dig om, så hele boligen ikke kommer til at føles for mørk.

Leg med nuancer og kontraster

Der er masser af farver at vælge imellem, og der er ingen, som siger, at du ikke kan vælge flere forskellige farver til dit hjem. Du kan med fordel male en endevæg i én farve, imens resten af rummet er i en anden. Dér, hvor du opnår det bedste resultat, er når farverne fungerer i samspil med hinanden, uden de bliver for dominerende.