Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Overvejer du at skifte dine gardiner ud? Valg af gardiner har stor betydning for indretningen af et rum. De forkerte gardiner kan virke tunge og tage meget fokus, mens de rigtige er lette og falder fint ind i resten af rummets atmosfære. Derfor er det vigtigt, at du vælger dine nye gardiner med omhu, og her kan du få et overblik over, hvilke gardintyper der er populære lige nu.

Stilfulde og elegante

Gardiner skal helst ikke tage for meget fokus i et rum, hvorfor mange går efter stilrene og elegante modeller. De seneste år har især lamelgardiner været efterspurgte. De er især populære på grund af deres minimalistiske udtryk, som passer ind i de fleste rum. Lamelgardiner går særligt godt til store vinduespartier hvor solen står på det meste af dagen. Denne gardintype kan nemlig indstilles, så lysindfaldet ikke er forstyrrende.

Praktiske og funktionelle

Gardiner skal dog ikke kun være flotte og moderigtige. Det er mindst lige så vigtigt, at de imødekommer dine behov og altså er både praktiske og funktionelle. Derfor bør du overveje, hvilke krav du kommer til at stille til dem. Skal de for eksempel være varmeisolerende, nemme at gøre rent, have mørklæggende funktion eller kunne kontrollere lysindfaldet?
Når funktionalitet vægtes højest, er især persienner og plisségardiner populære. Persienner er nemme at vedligeholde, kan kontrollere lysindfald og endda lukke lyset helt ude, hvis det er nødvendigt. Plisségardiner er nemme at rulle op og ned og kan ofte justeres fra både top og bund og kan således placeres i den del af vinduet, hvor solen blænder mest.

En personlig sag

Som det fremgår, kan det altså ikke på forhånd fastslås, hvilke gardiner, der er de mest optimale – det afhænger af det enkelte rum og dettes udtryk og mål. Derfor er det vigtigste, at du vælger netop de gardiner, som passer til dit hjem og din smag. Hos UNIG finder du et bredt udvalg af gardintyper, som måske kan hjælpe dig tættere på at beslutte, hvilke gardiner du gerne vil have.