Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når vi snakker fashion er det mange der har en mening om hvad det er in. Et nyere fænomen er de såkaldte julesweaters om med så meget andet er en tradition vi har taget til os fra Amerika. En del af juletraditionerne at bære en julet sweater. Sweateren bæres ikke kun på selve juleaften, men er en fast del af påklædning i hele december. For få år siden havde julesweateren ingen plads i danskernes hjerte, men dette har ændret sig markant i løbet af de seneste år.

Både H&M og flere af de store tøjproducenter er begyndt at producere og sælge denne type sweater når juletiden nærmer sig, og specialt unge mennesker har taget trenden til sig. Der er meget delte meninger om denne sweater. For nogle mennesker er det en fed trend, som absolut hører til i december måned. Hvor andre mennesker ser sweateren som enormt yt, og en sweater som de aldrig kunne aldrig finde på at vise sig offentligt i. Men med så meget andet fra Amerika, og danskernes syn, kræver denne trend nok lidt til vending og tid.

Der findes utrolig mange forskellige Julesweatere, hvor farver og motiver er vidt forskellige. Nogle julesweaters er lavet så kikset af man bærer dem for sjov, mens andre er mere stilrene og flotte. Mange af de helt store modehuse er begyndt at producere julesweaters, fordi de bliver fortsat mere populære rundt om i verden. Udover at julesweaterne er blevet mere og mere populære, støtter de også et godt formål, nemlig red barnet, som i samarbejde med en række virksomheder har stablet begivenheden ”Happy julesweater dag” på benene. Dagen er en dansk pendant til International Christmas Jumper dag, som ligeledes kommer fra Amerika, hvor alle opfordres til at iføre sig en juletrøje.

Delte meninger om julesweaters

Hjemme i Danmark er der meget delte meninger om, hvorvidt julesweaters it’s fashion eller yt, og folk bærer julesweaters af mange forskellige grunde. Afhængig af motivet, vil julesweateren højst sandsynligt være båret af en person med en god portion selvironi, hvorimod en stilren julesweater oftest vil blive båret af en fashionista som er et mode ikon og klæder sig efter årstiden. Uanset hvorfor folk bærer en julesweater, ses sweaterens popularitet i stigende grad. Flere og flere danskere er begyndt at bære denne type sweater i december måned, og dette er kun startskudet til til nu trend er vi overbevist om. De forventes at blive fortsat mere populære, og med god grund. Hvis en julesweater bæres som en del af et velplanlagt outfit, kan sweateren være en del højeste mode.