Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I dagens Danmark kan du næsten ikke være over 18 år og ikke have et kørekort, både for at kunne komme frem og tilbage på arbejde, samt flere og flere arbejdspladser forventer du har et kørekort.
Især i de seneste år, hvor aldersgruppen for hvornår du må tage kørekort er sat ned til 17 år, er der kommet pres køreskolerne, da det pludseligt er 2 årgange på en gang der, har mulighed for at tage kørekort. Den nye lov(som er en 3 årig forsøgsordning) med at du som 17 årig må tage kørekort, har dog nogle restriktioner, såsom at du skal have en med over 30 som har haft kørekort i mindst 10 år. Når personen så er fyldt 18 år må han eller hun så kører selv.

Hvor mange tog kørekort i 2017?

Det var i januar 2017 at den nye lov trådte i kraft. Men hvor mange valgte så at tage kørekort i det år? Ifølge Rigspolitiet har over 15.000 17-årige taget kørekort, dette år. Flere tusinde af dem er forsikret gennem deres forældre i landets største forsikringsselskab, Tryg. Alligevel har selskabet i hele 2017 kun modtaget fire skadeanmeldelser, hvor en 17-årig har været involveret i skaden. Og blot i to af sagerne er den 17-årige entydigt skyld i uheldet – de to øvrige handler om påkørsler af anden part. Så noget tyder på at forsøgsordningen er en succes.
Det høje antal kørekort tagere har dog også have skabt kaos, så nogle af de store byer har haft så lange køer til at kunne tage kørekort, at nogle har valgt at tage det i en anden by. Nogle fra københavn valgte at tage det på Falster fordi ventetiden var så lang.
Hvis du står og ønsker at tage et kørekort og bor i Aahus området, og ikke ønsker al for lang ventetid, så vil vi anbefale at bruge Tiptop trafik, her får du undervisning af et angegeret og glad personale. Læs mere om køreskolen her.