Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De seneste år har løbecykler til børn været meget populære hos mange familier, og det fortsætter de med at være. Det er ikke uden grund, at de små køretøjer fortsat hitter, der er nemlig mange fordele ved en løbecykel. Læs mere om dem her og find ud af, hvorfor du skal investere i en løbecykel til dit barn, hvis du ikke allerede har gjort det.

Løbecyklen

En løbecykel er en cykel uden pedaler. Den bruges typisk af børn fra 2 år og opefter og fungerer som et slags springbræt til at lære at cykle rigtigt. Løbecykler kommer i mange modeller, og det er selvfølgeligt forskelligt, hvilken type cykel, der passer bedst til det enkelte barn.

Hvorfor en løbecykel?

Der er flere grunde til at løbecyklen er så populær, som den er. For det første holder den barnet i gang, da det får brændt noget krudt af og har frihed til at udforske sine omgivelser. Det betyder, at den er et godt alternativ til at lade barnet sidde i en klapvogn på familiens gåtur. Barnet kan nemlig let følge med på to hjul. For det andet giver cyklen barnet balancetræning, da det øver sig i at holde balancen. Dermed styrkes barnets motorik og koordination. Børn, der har kørt meget på løbecykel, kan ofte springe støttehjulene over og cykle på end almindelig cykel 1-2 år før andre børn. Sidst, men absolut ikke mindst, synes de fleste børn, at det er sjovt, og kan få mange timer til at gå i selskab med en løbecykel.

Lav regler

Man skal dog huske, at børn hurtigt kan få fart på, når de cykler, og derfor kan risikere at komme til skade eller udsætte sig selv for farlige situationer i trafikken. Derfor er det vigtigt at gøre barnet opmærksom på, hvilke regler, der gælder, når I bruger cyklen andre steder end hjemme i baghaven. Det er bedst aldrig at lade barnet bruge cyklen uden at være under opsyn.