Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en tid hvor buzzwords som bæredygtighed bruges igen og igen. Det er langt fra altid tilfældet, at du som forbruger vinder på at købe bæredygtigt. Et eksempel er papsugerøret – vi hader det alle, men det er bæredygtigt og godt for miljøet.

Sokker er såmænd også fulgt med tiden og du har sikkert også set dem – bambus sokkerne. De er overalt og de sælges på baggrund af at være bæredygtige og gode for miljøet. Men der stopper festen ikke. Bambus sokker er angiveligt også gode for DIG. Men er det nu også det?

Vi har prøvet bambus sokker fra Flottesokker.dk, som venligst har givet os nok til at kunne bære dem hver dag i en måned. Vi har meldt klart ud, at vi ikke nødvendigvis vil være venlige i vores bedømmelse og det er de helt indforstået med. Læs dommen længere nede i anmeldelsen.

Kort om bambussokkerne fra Flottesokker.dk

Lad os først få styr på, hvad det drejer sig om. Bambus sokkerne er produceret i EU. Det betyder at du som forbruger har større sikkerhed for at der er styr på medarbejdernes vilkår. Det er jo også en god ting for samvittigheden, men siger reelt ikke noget om oplevelsen af selve sokkerne.

Det gør det derimod, at sokkerne er produceret med 90% bambus og her skal du åbne ørene, for dét betyder noget. Årsagen til den megen snak om bambus sokker og tøj generelt er nemlig at der med bambus følger en lang række fordele. Dem vil vi ikke komme nærmere ind på her, da disse er belyst mange andre steder. Brug Google, hvis du vil blive klogere herpå.

Problemet med bambus sokker og tøj af bambus er, at fordelene forsvinder helt eller delvist, hvis ikke der bruges nok bambus fibre. I nogle tilfælde kan bambus altså blot blive et buzzword, der skal skabe flere salg. Dette er ikke tilfældet her, med sokkerne fra Flottesokker.

Mere end bare et buzzword

Vi har på redaktionen altid gået i ganske almindelige sokker og må blankt erkende, at der tydeligt kan mærkes en væsentlig forskel på disse og sokkerne i bambus. Forskellen mærkes allerede i det man tager dem på. De føles nærmest ventilerede og enormt lette. Dette hænger sammen med bambus fibrene.

Også efter en dags brug, er sokkerne anderledes end hvad vi er vant til. De er ikke tunge eller svedige – de er friske og lette. Konklusionen må altså være, at der ér noget om snakken, når vi snakker sokker i bambus og komfort. Bambus sokker er altså mere end bare et buzzword.

Tak til Flottesokker.dk for at donere bambus sokker til anmeldelsen.