Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Drikker du kaffe? Måske til tider lidt for meget? Så kan du glæde dig til at læse videre. Nu behøver du nemlig ikke have dårlig samvittighed over at drikke kaffe mere. Der er nemlig flere gode grunde til at drikke kaffe og her får du 4 af dem.

1 Du bliver mere frisk

Der er koffein i kaffe og derfor har kaffe en opkvikkende effekt. Koffein stimulerer nemlig dit centralnervesystem og styrker din opmærksomhed, hjernes evne til at bearbejde informationer samt din korttidshukommelse. Derudover binder koffeinen sig til receptorer i hjernen. Det påvirker din hjernes belønningscenter, gør at du kommer i godt humør og føler dig frisk.

2 Mindre risiko for demens og parkinson

En finsk-svensk undersøgelse viser, at man mindsker risikoen for demens, når man drikker kaffe. Derudover viser undersøgelsen også, at kaffe giver en 80 procent lavere risiko for at udvikle parkinson.

3 Mindre risiko for brystkræft

En svensk forsker har fundet ud af at koffein hæmmer cellevæksten i brystet, hvilket er grunden til at kaffe mindsker risikoen for brystkræft.

4 Mindre risiko for galdesten

Hvis du drikker minimum 3 kopper kaffe om dagen, så viser en undersøgelse at du mindsker risikoen med galdesten med 40 procent. Det skyldes formodentlig at koffein får galdeblæren til at trække sig sammen og derfor tømmes oftere, så der ikke når at dannes sten.

Der er altså flere gode grunde til at drikke kaffe. En anden primær grund er selvfølgelig, hvis du nyder en god kop kaffe. Det er bedre at få en kop god kaffe fremfor flere halvlunkne kedelige kopper. Hvis man skal have kaffe, så er det bedst at få kaffe fra en espressomaskine alene af den grund, at det simpelthen smager bedst. En espressomaskine laver kaffen direkte til dig og du kan få den lavet, som du gerne vil have. Du kan se et udvalg af espressomaskiner her.